news-details

Mondelēz International Türkiye, sürdürülebilir geleceğe katkı sağlıyor

Dünya, iklim değişikliği, doğal kaynakların tükenmesi, su kirliliği, hava kirliliği, biyolojik çeşitlilik kaybı gibi çevresel sorunlarla karşı karşıya. Bu sorunlarla mücadele etmek için en önemli etken ise toplumdaki çevre bilincinin artırılması. Bu sebeple tüm dünyada her yıl 5 Haziran, çevre bilincinin artırılması, çevre sorunlarının farkındalığının yayılması ve küresel çapta çevre koruma faaliyetlerinin teşvik edilmesi amacıyla kutlanıyor. Toplumsal olarak savaşılması gereken bir konu olan çevresel sorunlarla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasına katkı sağlaması gerekiyor. 

150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren Mondelēz International’ın en önemli pazarlarından biri olan Mondelēz International Türkiye, birçok projesiyle sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Sürdürülebilirliğe yatırım yapmanın büyümeyi hızlandırmada kritik bir bileşen olduğunu belirten Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, “Sürdürülebilir bir firma olmanın büyümeye doğrudan katkısı olduğunu bildiğimiz için global olarak Vizyon 2030 stratejimizin 4 ana parçasından bir tanesi olarak sürdürülebilirliği belirledik. Bu doğrultuda; üretim süreçlerimizi daima çevreci bir yaklaşımla sürdürmeyi ilke edindik. Gebze’de bulunan üretim tesisimizde tüketicilerimizi sıfır atık bilinciyle üretilmiş ürünlerimiz ile buluşturmak amacıyla enerji, su, atıklar, ambalajlar, ulaşım ve dağıtım yönetiminde sürekli iyileştirmeleri hedefliyoruz. Bununla birlikte küresel ve lokal faaliyetlerimiz ile tüketicilerin bildiği ve güvendiği malzemelerle daha az enerji, su ve atık kullanarak atıştırmalıklarımızı daha sürdürülebilir hale getirmeye odaklanıyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik konusunun Mondelēz’de iş yapış süreçlerinin temelini oluşturduğuna değinen Karagöz, “Günümüzde her kurumun odağında olması gereken sürdürülebilirlik konusu bizim de tüm iş yapış süreçlerimizin temelini oluşturuyor. Üzerinde yaşayacağımız bir başka gezegeni olmadığı için dünyanın nefes almayı sürdürebilmesi için bireysel ya da kurumsal, herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Bu düşünceden hareketle kurumsal olarak yaptığımız sürdürülebilirlik faaliyetlerine ek olarak Falım markamızla bu yıl yepyeni bir proje hayata geçirdik. Dünyamızın karşı karşıya olduğu en büyük çevresel sorunlardan biri olan iklim değişikliği sorunuyla mücadele etmek ve sürdürülebilir katkı yapmak hedefiyle yola çıktık ve değerli paydaşlarımızın da desteğiyle gelecek nesillere daha çok sakız ağacı bırakabilmek için “Falım’la Yeşeren Sakız Ağaçları” projesini başlattık. Projemiz kapsamında yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan ve kültürümüzün mirası olan sakız ağaçlarını, anavatanı olan ülkemize yeniden kazandıracağız” dedi.

2023 yılının ocak ayında başlatılan proje kapsamında şu ana 500 adet boylu, büyük, aşılı, tüplü/kaplı sakız ağacı fidanı temin edilerek dikimleri gerçekleştirildi ve halihazırda var olan sakız fidanlıklarının bakımı tamamlandı. Önümüzdeki dönemde de bölgedeki ilgililere ve halka yönelik eğitimler düzenlenmesi hedefleniyor.

,Hibya Haber Ajansı