news-details

Делегация от бургаския Лайънс Клуб "Виа Понтика" посети Истанбул за международна мисия

Лайънс клуб Виа Понтика Бургас подкрепи приятелите от Лайънс обществото в Турция в благотворителна инициатива. По покана на ЛК Анка Истанбул на 28.04.2024 г. се събраха представители на ЛК Виа Понтика Бургас, Дистрикт 111 Германия и Лайънс клубове от Истанбул под патронажа на Дистрикт управителя на Д-118Е Турция в името на благородна инициатива.
В специалната вечер обединените Лайънси се събраха за да подкрепят страстта към спорта и осъзнаването на здравословния начин на живот на момичетата, останали без родителска подкрепа. Чрез организирания концерт на млади таланти се събраха средства за закупуване на спортна екипировка. С енергията, която се създаде от участниците, придружена с магията на музиката обединените Лайънси подкрепиха блестящите звезди на нашето бъдеще.
Делегацията от бургаският клуб беше посрещната много топло и в приятелска атмосфера, като гостите бяха приятно изненадани с българско хоро и благодарствен адрес лично от Дистрикт управителя Букет Аксу.
Лайънс клуб „Виа Понтика“ Бургас и Лайънс клуб „Анка“ - Истанбул се побратимиха на 29.11.2023 г. на официална церемония в хотел България в гр. Бургас. Двата клуба подписаха споразумение за бъдещо съвместно сътрудничество и благотворителни акции. Първата от тях стана факт на Коледа – дарение на хранителни продукти на нуждаещи се възрастни хора в региона на Елхово, а сега вече е факт и втората инициатива за подкрепа на турските момичета от отбора по ръгби.

 

"Съвместното сътрудничество на международно ниво с мисия за доброто към хората и каузите за обществото ще продължи и за напред. Горди сме, че пренасяме хуманността в делата ни на следващо ниво за обществото със съвместни усилия, в подкрепа към благородните цели" - коментира Деян Денев, Президент на "Виа Понтика".
ЛК "Анка" получи покана за националната Лайънс конвенция в Пазарджик лично от Дистрикт управителя на Д-130 България Цвети Шопова, където очакваме да се включат в името на нова съвместна благотворителна акция.
#WeSERVE #KindnessMatters #LCIF #LionsClubs
 
  Hibya Haber Ajansı